Водостійкий папір – це інновація чи ні? Начебто так званий «промаслений папір» та його різновиди використовують давно і успішно. Проте, лідер на ринку паперової упаковки, компанія Smurfit Kappa, зовсім недавно з гордістю анонсувала вихід своєї останньої інновації – водостійкого паперу AquaStop™. У чому особливості?

JOHNSON’S Baby представив нові еко-упаковки для кількох своїх продуктів – картонні паки з пластиковою кришкою на заміну традиційної пластикової пляшки. Ці паки представляють собою так звані «запаски» для поповнення вже куплених споживачами засобів JOHNSON’S Baby в пластику.

Компанія ALPLA Group, що спеціалізується на різноманітних пакувальних рішеннях, спільно з одним із найбільших австрійських постачальників мінеральних вод Vöslauer, представили на ринок багаторазову пластикову пляшку для напоїв. Наразі така пляшка ємністю 1 літр вже надійшла у продаж у магазинах Австрії.

Компанія Huhtamaki представила на ринку свою нову розробку, що дозволяє відмовитись від використання алюмінієвих плівок при виробництві блістерів. Отримуваний блістер виготовляється з мономатеріалу ПЕТ та повністю придатний для переробки.

Велика європейська компанія Sidel запускає у виробництво свою новинку – аерозольні балончики PressureSAFE™, виготовлені із ПЕТ. За словами компанії, ці ПЕТ-контейнери нічим не поступаються традиційним аерозольним балончикам з алюмінію, а за деякими критеріями навіть перевершують їх.

Сьогодні ми розповімо Вам про цікаву інновацію, яка, на перший погляд, не має відношення до упаковки. Однак, насправді, вона здатна зробити невелику революцію і дозволити заощаджувати величезну кількість пакувального матеріалу, і місця при перевезенні і зберіганні кінцевого продукту. Заінтригували? Тепер розповімо докладніше.

Одна з найбільших світових компаній Tesco запустила у своїх супермаркетах тестування нового їстівного покриття для овочів та фруктів Apeel. Це покриття розроблене американською компанією Apeel Sciences і складається з матеріалів рослинного походження - ліпідів і гліцероліпідів, які містяться в шкірці, насінні та м'якоті всіх фруктів та овочів, що вживаються людиною в їжу.