Останнім часом серед біорозкладних та перероблюваних матеріалів для пакування все частіше зустрічаються ті, що виготовлені на основі водоростей. Зовсім недавно ми розповідали про гнучкі пластики з них. А сьогодні хочемо розповісти про папір, до складу якого входять волокна, отримані з водоростей.

Виготовляє такий незвичайний папір британська компанія PlantSea. Звісно, папір не повністю складається з водоростей – вони займають лише частину загального обсягу волокон. Однак ця частина є досить суттєвою для того, щоб можна було говорити навіть про економію деревини. Решту об'єму займають волокна переробленої та первинної целюлози.

Цей папір має гарну текстуру та візуально привабливий. Компанія передбачає використовувати його для заміни звичайного паперу та картону в коробках, пакетах та для канцелярських товарів. Нещодавно цей папір пройшов всі випробування і отримав маркування OPRL «Recycle». Це означає, що його можна переробляти у потоці звичайного паперу. Крім того, він компостується як у промислових, так і в домашніх умовах.

PlantSea також пропонує інші рішення на основі морських водоростей, у тому числі водорозчинну плівку та сільськогосподарську мульчу.

Використані матеріали сайтів plantsea.co.uk, packagingeurope.com.