Пакувальне обладнання для упаковки в пакети "Flow-pack".

Виробник:
Китай

Упаковка Flow-Pack є одним з видів упаковки окремих штучних продуктів, що мають певну форму і розміри, а також груп штучних продуктів. Як приклад таких продуктів можуть служити: цукерки, торти, хлібобулочні вироби, тістечка, ролл, шоколадні батончики, брикети швидкого приготування та інші подібні продукти. До непродовольчих товарах, що упаковують у Flow-Pack можна віднести плоскі магніти, газети, журнали, канцелярські товари, губки, мило, бинти і т.д

Що дає упаковка флоу-пак споживачеві? 

  1. Вона дозволяє зберегти і захистити упакований товар; 
  2. Вона робить упаковку привабливою; 
  3. Упакований таким чином товар отримує суттєві маркетингові переваги.

Обладнання флоу-пак підрозділяється на два основних види: з верхнім підведенням плівки і з нижнім підведенням.

Технологія роботи

Обладнання з верхнім підведенням

У машинах першого типу пакувальна плівка підводиться в зону упаковки зверху і з допомогою спеціального формувача згортається в «трубочку», в яку надходить впаковується продукт. Після того, як упаковка сформувалася, відбувається запаювання і відрізка. Впаковують вироби при такому способі упаковки повинні мати чітку форму і розміри. На такому обладнанні можна розвинути дуже високу продуктивність.

Обладнання з нижнім підведенням

Машини другого виду менш продуктивні, але вони не вимагають жорсткої форми і точних розмірів вироби, а головне, вони можуть упаковувати групи найрізноманітніших виробів. Наприклад, цукерки та сувеніри, різні штучні кісточки і іграшки для домашніх тварин, набори одноразового посуду і багато, багато іншого. Плівка підводиться знизу і утворює своєрідний «жолобок», в який і можна укласти те, що необхідно упакувати, після цього і формується така ж як і в першому випадку, тільки перевернута упаковка.

Упаковку флоу-пак виготовляють з різних полімерних плівок, а також з паперу та алюмінієвої фольги. Вона має два поперечних шва по краях і один поздовжній по всій довжині.

Пакувальне обладнання цього типу може: 

  • проставляти дату на упаковці; 
  • наповнювати упаковку захисним газом, що продовжує термін зберігання продуктів; 
  • пробивати отвори, що дозволяють підвішувати упаковку і т.і.