Ми вже не раз писали про бар'єрні покриття, але тема не втрачає своєї актуальності. Адже саме бар'єрне покриття на основі пластику часто сильно ускладнює або унеможливлює переробку паперових упаковок. Британська компанія Xampla пропонує свій варіант вирішення проблеми.

Не секрет, що продукти харчування, що продаються у свіжому вигляді, вимагають не тільки особливих умов зберігання, але й особливих умов упаковки. І зробити упаковку, що переробляється, для таких продуктів не найпростіше завдання.

Чи замислювалися ви, чому стаканчики для сметани, йогурту, десертів, тощо круглої форми? А можливо варто зробити по-іншому? Чи дадуть зміни якісь переваги? Не спробуєш – не дізнаєшся. І в компанії Greiner Packaging наважилися спробувати.

Оптові продажі фруктів та овочів та їх подальше перевезення на великі відстані завжди пов'язані з ризиками втрати якості продукту. І особливо це стосується ніжних ягід, таких як малина, полуниця, лохина тощо. Найчастіше їх транспортування здійснюється в рефрижераторах, але і це не гарантує повну безпеку продукту, а також істотно відбивається на його вартості.

Для багатьох товарів гнучкі пластики і на даний момент залишаються найзручнішим і найдешевшим варіантом матеріалу для упаковки. І навіть більше – замінити їх на щось більш екологічне та таке, що переробляється, здається нерозв'язним завданням. Йдеться про дрібні, важкі предмети, що мають загострення, упаковка яких повинна бути досить міцною.

Здавалося б чим може здивувати банальна коробка для піци? Ну дизайн їй якийсь придумають, комікс там намалюють - все звично і нецікаво. Але виявляється, і в цьому напрямку є місце для конструктивної фантазії.

Термоупаковка – це саме той випадок, де знайти заміну пластику дуже складно. Особливо, якщо йдеться про поштові пересилки. Проте нове законодавство здатне «творити чудеса», і така альтернатива також з'явилася.