Новина про дуже корисне відкриття прийшла до нас із Сінгапуру. Там, у Сінгапурському технічному університеті, розробили біорозкладну плівку для пакування харчових продуктів, здатну змінювати колір, коли продукт псується. Крім цього, вона ще має антибактеріальні властивості і здатна захистити продукт від мікробного забруднення.
Саме таке питання виникає після прочитання стрічок новин по упаковці за останній час. Ми вже неодноразово писали про нові розробки компанії PulPac зі своїми партнерами. І щоразу з'являються нові варіанти упаковки з сухого формованого волокна.
Компанія Sonoco минулого тижня відзначилася зі своїми розробками одразу у двох новинах. І обидві вони пов'язані з переходом на упаковку у вигляді повністю паперових, а значить таких, що переробляються, банок і тубусів.
Або принаймні намагається це зробити. І поки що тільки для одного продукту. І лише на кількох ринках. Але про все докладніше.
Досить часто нам доводиться відправляти щось у коробці поштою і додатково цю коробку теж пакувати в коробку, щоб не пошкодилася оригінальна. І з одного боку така матрьошка начебто здається зайвим пакуванням, та ще й часто з порожнечою всередині, а з іншого без неї ніяк, тому що може пошкодитись оригінальна коробка товару, а це у свою чергу може навіть спричинити повернення.
Як не прагнуть виробники до повторної переробки пластику, реальність така, що ще величезна його кількість потрапляє на звалища та продовжує процес забруднення навколишнього середовища. І поки збирання та переробка далекі від досконалості, біорозкладна упаковка цілком може скласти конкуренцію традиційній. Поки великі консорціуми працюють над створенням повністю паперової пляшки, невелика компанія в США вже випустила на ринок пляшку для води багаторазового використання.
Один з лідерів на ринку пакувального паперу компанія Sappi представила три свої новітні розробки, кожна з яких може успішно витіснити пластикові плівки у своїй сфері. Нині розповімо про них докладніше.