Фінська компанія Fortum Recycling & Waste заявила про свою новітню технологію, що дозволяє одержувати біопластик буквально з диму. Точніше, з однієї його складової – вуглекислого газу.

В останні пару років нас не перестають дивувати вихідним матеріалом, з якого зрештою одержують плівку або папір для пакування. Водорості, бамбук, опале листя, рисові відходи, гриби… Усього й не згадати. А тепер дійшла черга до лушпиння цибулі.

Новина про дуже корисне відкриття прийшла до нас із Сінгапуру. Там, у Сінгапурському технічному університеті, розробили біорозкладну плівку для пакування харчових продуктів, здатну змінювати колір, коли продукт псується. Крім цього, вона ще має антибактеріальні властивості і здатна захистити продукт від мікробного забруднення.

Саме таке питання виникає після прочитання стрічок новин по упаковці за останній час. Ми вже неодноразово писали про нові розробки компанії PulPac зі своїми партнерами. І щоразу з'являються нові варіанти упаковки з сухого формованого волокна.

Компанія Sonoco минулого тижня відзначилася зі своїми розробками одразу у двох новинах. І обидві вони пов'язані з переходом на упаковку у вигляді повністю паперових, а значить таких, що переробляються, банок і тубусів.

Або принаймні намагається це зробити. І поки що тільки для одного продукту. І лише на кількох ринках. Але про все докладніше.

Досить часто нам доводиться відправляти щось у коробці поштою і додатково цю коробку теж пакувати в коробку, щоб не пошкодилася оригінальна. І з одного боку така матрьошка начебто здається зайвим пакуванням, та ще й часто з порожнечою всередині, а з іншого без неї ніяк, тому що може пошкодитись оригінальна коробка товару, а це у свою чергу може навіть спричинити повернення.