Британська компанія Crisp Co. представляє свої чіпси у новій упаковці. Спільноті ця упаковка була представлена як «перша» повністю придатна для вторинної переробки паперова упаковка чіпсів. Напевно, варто зазначити, що ми вже зустрічали паперові упаковки для чіпсів у новинах, то в чому ж відмінність? Давайте розберемося.

Відмінність насамперед у ламінаті, що використаний для цього паперу. Виробники вирішили спробувати нове полімерне покриття Hydropol компанії Aquapak. Це розчин, придатний для вторинної переробки. Більш того, він руйнується під дією води або повітря, роблячи упаковку потенційно компостованою. При цьому виробник стверджує, що нанесення цього полімеру створює достатні бар'єрні властивості від кисню і жирів, а також підвищує щільність паперу.

Передбачається, що, якщо Hydropol потрапить як звичайне сміття в навколишнє середовище, його нетоксичні і водорозчинні властивості забезпечать його безпечне руйнування. Здатність розчинятися у воді також дає можливість 100% відновлення паперового волокна на фабриці з переробки.

Заради справедливості, варто відзначити, що дуже тонкий шар алюмінію все ж таки присутній у цій упаковці. Проте, контролюючі органи вважають, що це не вплине на можливість її переробки. Упаковка вже сертифікована як придатна для вторинної переробки.

У цілому ж такий папір має дуже широкі можливості для його використання: від різних снеків і печива до сухих кормів для тварин. Представник компанії Evopak, яка розробила цей папір, вважає, що він здатен зробити революцію у певному секторі пакувальних рішень.

Використані матеріали сайту packagingeurope.com.