Кожна людина хоч раз мала справу з бульбашковою плівкою для пакування більш-менш крихких або делікатних товарів. І всі ми так любимо лопати бульбашки на цій плівці. Але якщо замислитися, це один із найшкідливіших варіантів пластику, що використовується в пакуванні – практично 100% цієї плівки потрапляє у сміття та на звалища.

І виходить, що з одного боку без цієї захисної упаковки начебто й не обійтися, але й шкода для екології від неї величезна. Однак минулого року з'явилася гідна альтернатива бульбашковій плівці – бульбашковий папір.

PapairWrap - так називається ця розробка німецького стартапу Papair. Це спеціальним чином виготовлений папір, що зовнішнім виглядом дуже нагадує нам пухирчасту плівку і замінює її. Його амортизуючий ефект повністю можна порівняти з аналогічним показником плівки. І хоча міцність однієї окремої бульбашки у PapairWrap менша, ніж у плівки, необхідний рівень амортизації досягається за рахунок геометричної форми бульбашок і перерозподілу навантаження.

PapairWrap складається з паперу та тільки з паперу. Ніякі клеї та пластики не використовуються. Паперові полотна з'єднуються разом завдяки спеціально розробленому процесу з використанням тиску та температури. Залежно від виду PapairWrap на 50% або 100% складається із переробленого паперу. А після використання також може перероблятися як звичайний папір.

PapairWrap вже запущена у виробництво. А нещодавно стартап отримав серйозні інвестиції для масштабування процесу.

Використані матеріали сайтів papair.de, packagingeurope.com.