Чи можна чимось замінити пінополістирол у лотках для свіжого м'яса, птиці та риби? На перший погляд, матеріал здається незамінним за своїми якостями. І не переробляється. Останнє в умовах сучасних тенденцій ринку упаковки є ключовим недоліком, який добре стимулює нові розробки.

І зараз з'явилася екологічна альтернатива пінополістиролу. Компанії Eastman та SEE (раніше Sealed Air) випустили легкий сертифікований біорозкладний лоток. Він зроблений з нового матеріалу Eastman Aventa Renew, що є сумішшю з деревної маси і ацетилу, отриманого з переробленого матеріалу. Лоток вже успішно пройшов сертифікацію як придатний для домашнього та промислового компостування. Враховуючи, що в основному він зроблений з ацетату целюлози, очікується, що лоток буде розкладатися під дією природних мікробів, не залишаючи після себе мікропластика.

Важливим доповненням є те, що новий лоток сумісний з існуючим пакувальним обладнанням і не вимагає для свого використання жодних модифікацій. Він вже використовується декількома компаніями для пакування.

Використані матеріали сайту packagingeurope.com