Вже досить довгий час ми бачимо, як з'являється та чи інша розробка пакувального рішення, яка замінює звичні нам пластикові плівки на папір чи формоване паперове волокно. Зараз ми не будемо оригінальними і розповімо про ще одну альтернативу плівкам.

Американська компанія Orlandi, що спеціалізується на пакувальних рішеннях для пробників парфумерії, косметики та інших споживчих товарів, представила на ринок EcoPro™ Paper-Wrap. Це високобар'єрний паперовий матеріал, що термозварюється, для пакування в пакети типу «подушка» або «саше». Матеріал не містить пластику, плівки або фольги, проте має покриття, що забезпечує захист від кисню, водяної пари та жиру. Первинне призначення цього матеріалу – пакування сухої косметики та порошків. EcoPro™ має підвищену міцність, що дозволяє упаковувати в нього важкі продукти.

Матеріал заявляється виробником як екологічно чиста альтернатива традиційним упаковкам із плівки та фольги. Передбачається, що він повністю підлягає вторинній переробці як звичайний папір. Також компанія наголошує, що даний варіант упаковки є економічнішим за картонні коробки. І суттєвим додатковим плюсом EcoPro™ є можливість якісного повнокольорового друку на його поверхні.

Використані матеріали сайту orlandi-usa.com.