Ми вже раніше писали про нововведення у європейському законодавстві, згідно з якими вся продукція, що продається в ЄС, до 2026-2027 років повинна мати цифрові паспорти. Нині ці норми вже прийняті і навіть існує шаблон такого паспорта.

Кожен виробник розуміє, що збирання та систематизація інформації для створення цифрових паспортів – це величезний обсяг роботи. І, звісно, ​​де є проблема, знайдуться й варіанти її вирішення. Один із них пропонує компанія PicoNext.

Її розробники вирішили залучити до обробки інформації штучний інтелект і прописали йому відповідну функцію. Вони створили цілу платформу - Digital Product Passport (DPP), в яку інтегровано AI Assistant. Він працює з необробленими неструктурованими даними про продукти у різних форматах, які потім можна використовувати для швидкого та автоматичного підсумовування показників стійкості у шаблоні DPP відповідно до нормативних стандартів. До них належать, серед іншого, походження матеріалу, вуглецевий слід, вплив на довкілля, переробка.

Assistant може працювати з різними форматами введення даних: система використовує веб-URL-адреси, документи Microsoft Word, презентації Microsoft PowerPoint та інші необроблені вхідні дані як інформацію про продукт. Користувач може обрати між різними базовими моделями (Open AI GPT-4, Google Gemini Flash 1.5, ін.) для подальшої генерації текстів.

Також користувач може уточнювати згенерований результат за допомогою підказок та задавати кількість слів у генерації, різноманітність виведення, повторення контенту та інші показники. І звичайно, перед публікацією згенерований текст можна відредагувати вручну.

PicoNext AI Assistant тепер доступний організаціям, які використовують план PicoNext Pro або Enterprise.

Використані матеріали сайтів piconext.com, packagingeurope.com.