Картонна коробка як упаковка для пральних засобів – що тут нового, скажите ви. Ми вже проходили пральні порошки у картонних коробках, це не нове. Це так, але не зовсім так, відповімо ми. Адже зараз йтиметься не про порошок, а про рідкі засоби для прання.

Саме для своєї лінійки рідких пральних засобів одна з найбільших британських компаній Sainsbury випускає нове пакування у вигляді картонних коробок. Вони замінять звичні пластикові пляшки. Як очікується, така заміна дасть змогу скоротити побутові пластикові відходи на 22 тонни на рік. І звичайно, нова упаковка може бути надалі перероблена як картон.

Картонна коробка випускатиметься об'ємом 750 мл. І до речі, формула самої рідини для прання також була перероблена – вона стала ще концентрованішою, а отже більш економною.

Слід зазначити, що ця заміна упаковки є одним із кроків з плану розвитку компанії, згідно якого Sainsbury зобов'язалася вдвічі скоротити пластикову упаковку власних торгових марок до 2025 року. І буквально за пару тижнів до презентації цієї коробки компанія замінила жорстку пластикову упаковку для фаршу на вакуумну плівкову.

Використані матеріали сайтів about.sainsburys.co.uk, packagingeurope.com.