JOHNSON’S Baby представив нові еко-упаковки для кількох своїх продуктів – картонні паки з пластиковою кришкою на заміну традиційної пластикової пляшки. Ці паки представляють собою так звані «запаски» для поповнення вже куплених споживачами засобів JOHNSON’S Baby в пластику.

Паки випускають ємністю 1 л, що дозволить щонайменше двічі наповнити наявну після попередньої купівлі засобу пляшечку. Крім цього ціна на паки буде вигіднішою для покупців у порівнянні з товаром у пластику. І за попередніми розрахунками, кожні 11000 проданих картонних паків дозволять заощадити компанії близько тонни пластику.

Заради справедливості варто зазначити, що лише 76% матеріалу пака – це паперова складова. 24%, що залишилися, припадають на пластики, до використання яких довелося вдатися для захисту формули всередині та збереження структури упаковки. Незважаючи на використання невеликої кількості пластиків, JOHNSON'S Baby стверджує, що пак повністю підходить для переробки стандартними технологіями переробки картону.

Дизайн еко-упаковки містить покрокову графічну інструкцію, яка пояснює, як наповнити існуючу пластикову пляшку, а також QR-код, який споживачі можуть відсканувати, щоб отримати відеоінструкції з цього питання та інформацію про те, як утилізувати порожню коробку.

Зараз ці паки вже надійшли у продаж у Великій Британії, а до кінця року компанія планує вийти з ними на ринки Європи, Близького Сходу та Африки.

Використані матеріали сайтів johnsonsbaby.co.uk, packagingeurope.com.