З липня 2021 року в Євросоюзі набуває чинності закон про заборону використання одноразового пластикового посуду, що безумовно створює чимало проблем для виробників. Під цю заборону потрапляють не тільки тарілки, стаканчики, а й виделки, ложки, ножі, кавові палички, коктейльні трубочки, тощо.

Багато компаній вже працюють на випередження і виводять зі своїх упаковок елементи пластикового посуду, замінюючи їх більш екологічними. Так на заміну пластиковим кавовим паличкам вже давно прийшли дерев'яні, а картонні тарілки і стаканчики в багатьох кафе замінили пластикові. Багато виробників напоїв, наприклад, британська компанія Aldi, відмовляються від використання пластикових трубочок в своїх упаковках, замінюючи їх на картонні.

Але яку альтернативу знайти ложкам? І тут на допомогу європейцям прийшла американська компанія EcoTensil, яка представила на ринок Європи вже відомий в США продукт AquaDot EcoSpoon. Це особливо міцні складні столові прибори з картону, що не містять пластика. І хоч такою ложкою суп не поїж, але вона відмінно підходить для більшої частини товарів, де до цього використовувалися пластикові ложки: пюре, йогурти, морозиво, салати і т.і.

Прибори AquaDot - це готова заміна пластику, крім іншого, відмінно працююча з уже існуючими пакуваннями і процесами, яка не вимагає змін в обладнанні. Матеріал цих приборів довгий час розроблявся компанією EcoTensil і є їх патентом. Картон, з якого виготовлені AquaDot, відрізняється міцністю і приємний на дотик, не впливає на смак продуктів, і при цьому повністю переробляється. «Впродовж останнього десятиріччя ми витратили багато сил на вдосконалення шовковистого смаку, гладких країв, структурної міцності і загальної привабливості всієї нашої посуду», - каже Пеггі Крос, засновник і генеральний директор EcoTensil.

Багато підприємств харчової промисловості Євросоюзу вже оцінили цю альтернативу пластику.

Використано матеріали сайтів ecotensil.eu, packagingeurope.com.