Британська студентка-дизайнер Холі Граундс на своїй кухні винайшла упаковку для локшини швидкого приготування, яка при зіткненні з окропом перетворюється в соус для локшини.

Як повідомляє сайт dezeen.com, упаковка являє собою біоплівку без запаху, що складається з абсолютно доступних інгредієнтів. Зокрема, в її склад входять картопляний крохмаль, гліцерин і вода. У поєднанні зі спеціями, що додаються до складу біоплівки, при розчиненні її виходить відмінний соус.

Така їстівна упаковка, проте відмінно оберігає локшину від обвітрювання і пересихання. Крім локшини в упаковку можуть бути запечатані і різні добавки до страви, наприклад сушені креветки, а також і зовсім інші продукти, наприклад рис.

Процес приготування біоплівки дуже простий, стверджує Холлі Граундс. «Я змогла провести всі випробування і виготовити плівку на своїй кухні» - говорить вона. - «Інгредієнти змішуються і нагріваються до тих пір, поки суміш не досягне потрібної товщини. У цей момент додаються спеції і ароматизатори, а потім суміш розливається у форми для відстоювання на добу.»

Отримана таким чином плівка готова для використання, тобто загортання в неї блоків локшини. Надалі таку упаковану локшину Граундс рекомендує зберігати у вощеному папері.

Крім очевидної користі у вигляді повного розчинення і зникнення упаковки, для можливих виробників існує ще й солідна економія плівок, які до цього використовувалися на пакетики спецій, що додаються до локшині. Тепер спеції входять до складу самої упаковки.

Таким чином, можна сміливо стверджувати, що майбутнє упаковки змінюється вже сьогодні і не так далеко той час, коли людство мінімізує використання пластика для упаковок, замінивши його де можливо на альтернативні, більш екологічні, матеріали.