Водостійкий папір – це інновація чи ні? Начебто так званий «промаслений папір» та його різновиди використовують давно і успішно. Проте, лідер на ринку паперової упаковки, компанія Smurfit Kappa, зовсім недавно з гордістю анонсувала вихід своєї останньої інновації – водостійкого паперу AquaStop™. У чому особливості?

Отже, перша та найголовніша особливість AquaStop у тому, що цей водостійкий папір повністю придатний для вторинної переробки як звичайний пакувальний папір без покриттів. При популяризації економіки замкнутого циклу і боротьбі з відходами, що набирає обертів, припускаємо, що ця розробка буде користуватися в ЄС і Великобританії досить великою популярністю. У багатьох сферах вона дозволить замінити звичний папір із водостійкими покриттями, який було дуже проблемно переробляти через його шаруватість та різну природу цих шарів. А покриття, яке наноситься в процесі виробництва на папір AquaStop, як заявляє компанія-виробник, абсолютно не впливає на процес переробки, проте забезпечуючи водозахисні властивості.

Цей папір може використовуватися при виробництві гофрованого картону та має широку сферу застосування. Підходить для упаковки, де потрібний тимчасовий захист від води, наприклад, ящиків для квітів, миючих засобів, електронної комерції, свіжих продуктів, є відмінним рішенням для транспортування та зберігання охолоджених продуктів, де є вплив конденсату. Окрім, водостійкості папір AquaStop покращує жиростійкість та сприяє зменшенню пропускання водяної пари.

Папір AquaStop став гідним доповненням у портфоліо Smurfit Kappa TechniPaper®, що складається з багатьох високоефективних видів паперу. Крім водостійкого паперу в цій лінійці знайдеться папір жиростійкий, термозварювальний, антиковзкий, вогнестійкий, антистатичний.

Використані матеріали сайту smurfitkappa.com.