Всі ми любимо лопати бульбашки повітря в повітряно-бульбашкової плівці, що часто використовується для вторинної упаковки при транспортуванні різних товарів. На використанні звуку хлопка і тактильного відчуття, що виникає при натисканні на бульбашку, навіть заснована дія популярної іграшки-антистрес. Компанія PopPack вирішила використовувати принцип повітряної бульбашки для розробки абсолютно нового принципу відкриття різних упаковок - EasyPop.

Суть полягає в тому, що в частині упаковки, де потрібно розривати плівки, відривати стрічку або відкручувати кришку, запаюється повітряна бульбашка, натиснувши на яку будь-хто, незалежно від віку, легко відкриває продукт. Використання такого способу відкриття дає при найближчому розгляді багато переваг.

З одного боку - всіма такі улюблені відчуття лопання бульбашки. З іншого боку – легкість відкриття практично будь-якої упаковки рухом однієї руки, без необхідності використовувати ножиці або навіть зуби. Що звичайно робить таку упаковку дуже привабливою насамперед для дітей та людей похилого віку. Адже повітря по суті саме робить початковий надрив упаковки, яку потім легко можна відкрити остаточно просто руками. І нарешті, використання технології EasyPop у деяких видах упаковки дозволяє суттєво економити. Наприклад, на виготовленні пластикових кришечок для пакетів із соусами. Компанія PopPack запевняє, що технологія може рівнозначно використовуватися як при одноразовому, так і при багаторазовому відкритті упаковки.

За заявами компанії-розробника технологічне обладнання, що дозволяє створювати упаковки з використанням EasyPop, легко встановлюється на вертикальні та горизонтальні пакувальні машини, що вже є. А сама технологія працює практично з усіма матеріалами, що використовуються для упаковок, включаючи моноплівки.

Використані матеріали сайтів packagingeurope.com, poppack.com.