Компанія Morrama розробила для британського стартапу Wild, що виробляє засоби догляду за тілом, цікаве екологічне рішення для пакування гелів для душу. Це стильний багаторазовий футляр, який міститься змінний блок з гелем.

Багаторазовий футляр виготовлений з алюмінію. До нього додається пластикова помпа, що на 50% складається з вторинної сировини. Набагато більший інтерес викликає одноразовий блок із гелем для душу, що поміщається у футляр. Ця ємність на 70% складається з бамбукового крохмалю з природними водонепроникними властивостями, а решту 30% складу займає рослинний крохмаль із сільськогосподарських відходів, що додається для посилення структурної цілісності. Після того, як гель для душу закінчився, цю бамбукову пляшечку можна спокійно викинути в загальний бак для сміття або на компостну купу. Як заявляють представники компанії Morrama ця пляшечка розкладатиметься швидше за бананову шкірку.

Алюмінієвий футляр захищає змінний блок від руйнівної дії вологи ванною. Тим не менш, виробник все ж таки згадує, що компостована пляшечка недовговічна і при більш тривалому зберіганні гелю існує необхідність переливання в багаторазову посудину. Проте компанія Wild йде на ризики, пов'язані зі зберіганням, і збирається випустити кілька ароматів свого натурального гелю для душу саме у такій упаковці.

Використані матеріали сайтів packaginginsights.com, morrama.com.