Міжнародна компанія Sirane нещодавно представила на ринку свою нову розробку – бар'єрний папір для пакування вершкового масла без додавання пластику.

Виробники знають, що вершкове масло є досить примхливим для зберігання продуктом. І упаковка для нього повинна мати бар'єрні властивості, що забезпечують захист від жиру, вологи, кисню. Саме тому на папір, у який пакують масло, наносять найтонші покриття пластику, здатні гарантувати подібний захист. Однак ці ж покриття роблять такий папір непридатним для подальшої переробки. Це, не кажучи вже про інші варіанти пакування вершкового масла.

Тому паперова упаковка для масла, придатна для подальшої переробки як папір, - досить вагомий внесок у розвиток руху відмови від пластиків. Матеріал пропонується компанією у двох варіантах: просто вологонепроникний з двох сторін та металізований з підвищеними бар'єрними властивостями. Як уточнює компанія, обидва варіанти підлягають подальшій переробці як папір. І на обох варіантах можливий флексографічний друк з використанням чорнила на водній основі.

Дана розробка стала логічним продовженням лінійки Earthfilm, до якої крім всього іншого вже входить спеціальний термозварювальний папір для флоу-пак, придатний до подальшої переробки саме як папір.

Використані матеріали сайту sirane.com.