Напевно, дуже багато покупців, які відповідально ставляться до питань екології і намагаються мінімізувати свої пластикові відходи, запитували себе: що ж робити з упаковкою хліба? Чому ніхто не намагається зменшити цю величезну кількість пластикових пакетів, в які упаковують хліб і які потім йдуть на звалища?

Насправді, сміємо припустити, багато виробників хліба, особливо в європейських країнах, ставили питання, як позбутися цих нескінченних пакетиків, які, безсумнівно, б'ють по екологічній репутації виробництва. І багато хто змирився з відсутністю дешевої альтернативи пластику, що забезпечує збереження свіжості продукту. Адже хліб і хлібобулочні вироби дуже специфічні, мають невеликий термін зберігання і легко псуються. Тому виробникам постійно доводиться балансувати між зменшенням можливих продуктових відходів, дешевизною та екологічністю.

І ось нещодавно на ринку пакувальних рішень з'явилася цікава альтернатива стандартним пластиковим пакетам для пакування хліба. Компанія Treetop Biopak, що спеціалізується на упаковці, що компостується, представила біорозкладні пакети для упаковки свіжої випічки. Для них використано спеціально розроблений одношаровий матеріал із підвищеними бар'єрними властивостями. Після використання пакети підлягають компостуванню.

Як стверджує виробник, випробування показали, що термін зберігання нарізаного хліба, запакованого у ці пакети, становить від 7 до 10 днів. А після утилізації вони не залишають після себе мікропластику та інших забруднюючих речовин. Ну і нарешті, випробування показали, що нові пакети, що компостуються, легко впроваджуються для використання на існуючих пакувальних лініях, не вимагаючи під себе модернізації. Зовні вони відрізняються від звичайних пластикових пакетів, тому покупцеві легко їх визначити і обрати для купівлі.

Використані матеріали сайтів treetopbiopak.co.uk, packaginginsights.com