Ми вже розповідали про унікальний український стартап Releaf Paper – виробника паперу з опалого листя. І продовжуємо стежити за його здобутками.

Нещодавно компанія випустила дві колекції, що включають пакети і паперові листи, виготовлені з паперу, який в свою чергу виготовлений з опалого листя без вирубки дерев. При цьому цей папір підлягає вторинній переробці або біорозкладу протягом 40-55 днів. Нові колекції спрямовані на задоволення попиту на міцну та універсальну паперову продукцію.

Цього року компанія є фіналістом престижної премії Packaging Europe Sustainability Awards, яка щорічно вручається за розробки та досягнення в галузі упаковки. Для дворічного стартапу – це дуже суттєве досягнення. Крім того, хочемо нагадати, що минулого року Releaf Paper отримав гранд у розмірі 2,5 мільйонів євро в рамках EIC Accelerator 2022 на розвиток своєї технології.

"З точки зору впливу ми рятуємо 17 дерев на кожну тонну виробленого паперу Releaf. Маємо на 78% менше викидів CO2 порівняно із традиційним виробництвом паперу,а витрата води у 15 разів менша у порівнянні з виробництвом паперу. Для виробництва 1 тонни матеріалу використовується 2,3 тонни листя." – каже генеральний директор Releaf Paper Олександр Соболенко.

У компанії вже з'явилися перші покупці продукції. І незважаючи на високу конкуренцію та складнощі щодо впровадження директор компанії припускає, що наступного року проект вже буде повністю комерціалізований.

Використані матеріали сайту packagingeurope.com.