Усі тенденції розвитку пакувального ринку протягом останніх років чітко показують два глобальні напрямки: на переробку та повну циклічність використання пластику в упаковці та на його заміну іншими матеріалами, де це можливо. На виставці Interpack 2023, що пройшла в Дюссельдорфі, було представлено досить багато різноманітних рішень щодо заміни пластиків в упаковці. Про один із них ми й хочемо розповісти докладніше.

Його представили на виставці компанії Blue Ocean Closures, Stora Enso та Aisa, і це досить революційна розробка. Вона являє собою картонну тубу, що на 85% складається з деревних волокон. Причому кришка, що загвинчується, також зроблена на основі волокон. І хоча розробка ще потребує випробувань на існуючому пакувальному устаткуванні, але вже було оголошено, що у 2024 році паперові туби надійдуть у відкритий продаж. На даний момент вони призначені для пакування косметики, засобів особистої гігієни та побутової хімії.

Ця розробка стала можливою завдяки співпраці кількох компаній, кожна з яких внесла свої інновації. Кришка, що загвинчується, на волокнистій основі розроблена Blue Ocean Closures, туба з картону представлена Stora Enso, використано бар'єрне покриття Natura Shape і, нарешті, зібрано все компанією Aisa. Усі компоненти туби призначені для вторинної переробки та виготовлені з відновлюваних джерел.

Використані матеріали сайтів packaginginsights.com, blueoceanclosures.com.