Власне, не робитимемо інтригу – сама новина вже у заголовку. Нам залишається лише доповнити її подробицями та деталями. А почалося все із співпраці двох компаній: UPM Specialty Papers та Henkel.

Ці дві компанії представили на виставці Interpack 2023, що пройшла зовсім недавно, свою новітню спільну розробку - nермозварювальний бар'єрний папір для харчової упаковки, повністю придатний для подальшої переробки. Новий матеріал має підвищений рівень жиростійкості і при цьому повністю придатний для переробки як звичайний папір. Він є більш екологічною альтернативою звичній пластиковій упаковці.

У чому інновація спитаєте ви? Справа в тому, що звичайний матеріал для термозварювання найчастіше ламінується пластиком або багатошаровим розчином, що дуже сильно ускладнює його переробку. Тут же використано спеціальне покриття, яке не тільки дозволяє переробляти цю паперову упаковку у звичайному потоці вторинної переробки, а й сприяє відновленню круглої форми волокон. Ну і звичайно, важливою деталлю є те, що цей матеріал підходить для використання на вже існуючих пакувальних лініях. Що було продемонстровано на виставці.

Це не єдине інноваційне рішення представлене компанією UPM Specialty Papers. Окрім цього на виставці був показаний відновлювальний пакет, що переробляється, на основі волокна для сухих, заморожених і жирних продуктів, створений за допомогою горизонтального обладнання для виробництва пакетів. Докладніше з обома пакувальними рішеннями можна ознайомитись на сайті компанії.

Використані матеріали сайтів packagingeurope.com, upmspecialtypapers.com.