В останні пару років нас не перестають дивувати вихідним матеріалом, з якого зрештою одержують плівку або папір для пакування. Водорості, бамбук, опале листя, рисові відходи, гриби… Усього й не згадати. А тепер дійшла черга до лушпиння цибулі.
У компанії HUID помітили, що щотижня викидається велика кількість лушпиння цибулі. Яка має антимікробні властивості. А значить потенційно, упаковка, зроблена на її основі, повинна продовжувати термін придатності у продуктів, що швидко псуються. Подальше стало вже очевидно справою техніки.
З цибулинної шкірки витягується целюлоза, яка потім поєднується в біополімерну суміш. В результаті виходить плівка, яка не поступається за показниками міцності пластиковим рішенням. Ну і звісно, де є целюлоза, є і картон для упаковок.
Таким чином існує два прототипи пакувальних матеріалів з лушпиння цибулі: гнучка плівка Cellofil і Pyber, який компанія порівнює з картоном. І якщо плівка ще перебуває у розробці, то картонні рішення компанія планує запустити вже до середини 2025 року. Зрозуміло, що обидва варіанти заявлені як біорозкладні в домашніх умовах.
І нещодавно компанія HUID отримала додаткове фінансування у сумі 170 000 фунтів стерлінгів, що підтверджує інтерес до її розробки від сторонніх інвесторів.
Використані матеріали сайтів huid.co.uk, packagingeurope.com.