Компанія Mondi не перестає дивувати своїми розробками у сфері використання паперу. Цього разу, працюючи на замовлення компанії Fresh!Packing, вони змогли створити сумку-холодильник для захисту та транспортування охолоджених чи заморожених товарів із магазину додому. І ця сумка зроблена повністю з паперу!

Зовнішній шар Fresh!Bag виготовлений із міцного, спеціально обробленого крафт-паперу, внутрішній ізоляційний – із целюлозних матеріалів. Виробник заявляє, що нова сумка зберігає продукти замороженими вдесятеро довше, ніж традиційні пакети з алюмінієвого композиту, а також новий матеріал є водостійким. Сумка вважається товаром багаторазового використання. А потім підлягає переробці як звичайна макулатура, підтримуючи і переробку компостуванням.

Крафт-папір зовнішнього шару зроблено таким чином, що він має певний ступінь розтяжності, що дозволяє легко зшивати шари. Крім того, сумка високо стійка до розриву, в ній можна переносити досить важкі вантажі та великогабаритні предмети. Ну а можливість друку на поверхні сумки як на звичайному папері стала приємним доповненням до інших переваг.

З огляду на розвиток екологічних тенденцій серед покупців у Європі можна припустити, що ця сумка-холодильник буде досить затребуваним товаром, особливо в південних європейських країнах. Не виключаємо, що у багатьох країнах Азії також зацікавляться цією розробкою.

Використані матеріали сайтів freshpacking.de, packaginginsights.com.