Подібну інновацію, а саме стаканчики, що саморозділяються, які так часто використовують для пакування йогуртів і сметани, пропонує один з лідерів європейського пакувального ринку компанія Greiner Packaging.

Що являє собою подібне пакування? Це звичний наш погляд стаканчик з картонною оболонкою, яку у звичайних умовах для подальшої переробки потрібно відокремлювати від пластику саме покупцю. Що найчастіше всі забувають робити. У новому варіанті стаканчика, картонна оболонка відокремлюється від стаканчика сама. Це відбувається, якщо чинити тиск на склянку зверху та знизу і трохи стиснути його. Зручно? Безперечно. Наскільки полегшує переробку? Поки що питання. Найімовірніше навіть у Європі для переробки подібної зручності потрібно внести конструктивні зміни до процесу.

Однак незважаючи на поки що сумнівну автоматизацію відділення картону від пластику, стаканчики K3® r100, як їх називають, вже почали використовувати в Швейцарії для пакування йогуртів. Йогурти компанії Molkerei Forster, упаковані в K3 r100, вже можна купити в швейцарській мережі магазинів Lidl. Всі три компанії впевнені, що вони можуть дати поштовх розвитку процесів сортування пакувальних відходів і беруть на себе новаторську роль у розробці перспективної упаковки.

Використані матеріали сайту greiner-gpi.com.