Адвент-календарі вже міцно увійшли до нашого життя як незмінний атрибут дитячого очікування Нового року та Різдва. В інших країнах ця традиція налічує вже багато років. Яких лише адвентів немає. Але найбільшою популярністю користуються так звані «солодкі» адвенти, в яких за яскравою картинкою та маленькими віконцями ховаються солодкі сюрпризи.

Традиційно сама яскрава упаковка адвенту робиться з картону, а ось основа, форма, в яку укладають солодощі, – із пластику. І наприкінці грудня-початку січня, коли всі солодощі вже з'їдені, тонни непотрібного пластику найчастіше потрапляють на звалище.

Однак цього року Ifolor, міжнародна компанія надання фотопослуг, спільно з фінською компанією MetsäBoard, випустили адвент-календар, зроблений повністю з картону. Міцна, але легка внутрішня структура календаря зроблена з білого крафт-лайнера Metsä Board, а для зовнішньої частини упаковки використаний легкий та міцний складний картон, на якому точно відтворюється друк фотографії.

Сам адвент став додатковою святковою послугою, що надає компанія Ifolor для своїх клієнтів. Кожен тепер може замовити барвистий адвент із солодощами та своєю чи будь-якою іншою фотографією на передній стороні. Крім цього компанія Ifolor випустила ще одну новинку - це Різдвяний календар, створений у співпраці з фінською поп-зіркою Робіном Пакаленом, який включає не тільки шоколад, а й унікальний віртуальний контент у вигляді QR-кодів, надрукованих на коробках. Сама упаковка адвентів повністю підлягає переробці як звичайний картон.

Використані матеріали сайту metsaboard.com.