За всієї різноманітності розробок для екологізації упаковок саше і стіки залишаються великою проблемою як для виробників, так і для переробних компаній. Складна шарувата структура плівок для саше, їхній маленький розмір і залишкове забруднення продуктом роблять подальшу переробку цих пакетиків практично неможливою. І як наслідок більша їх частина потрапляє в сміття.
Тому рішення, яке пропонують компанії Futamura, Repaq та GK Sondermaschinenbau здається дуже спокусливим. Вони представили на ринок пакети саше, що компостуються, призначені для пакування рідких і пастоподібних продуктів: соусів, джемів, крему і т.д. Новий компостований ламінат включає бар'єрний шар целюлозної плівки від Futamura і ще одну біоплівку, що забезпечує герметичність сполук. Нові пакети сертифіковані для компостування як у промислових, так і в домашніх умовах. Вони забезпечують термін зберігання запакованого продукту до 12 місяців.
Пробні партії виготовлялися на обладнанні GK Sondermaschinenbau, і інженери уточнюють, що використання нової плівки не потребує серйозних переналаштувань або змін. Продуктивність обладнання при цьому також не постраждала.
Вже зовсім скоро партнери збираються запустити виробництво комерційних партій нових пакетиків, які планується виробляти у різних розмірах.
Використані матеріали сайту futamuragroup.com.