Нещодавно компанії Karl Knauer KG, що спеціалізується на упаковці, і Krones AG, виробник обладнання для розливу і упаковки напоїв, презентували патент, здатний зробити революцію на ринку групового пакування напоїв. Це спеціально розроблена картонна упаковка LitePac Top, здатна повністю замінити термозбігову плівку при груповому пакуванню пластикових пляшок і банок з напоями.

Упаковка зроблена таким чином, що надійно утримує разом 6 пляшок або банок ємністю 0,5 - 2 л. Для кращої стійкості упаковки з 1,5 і 2-літровими пляшками ще додатково скріплюються паперовою стрічкою. Для перенесення на упаковці передбачена зручна ручка або отвори для пальців при впакуванні жерстяних банок. Причому розробники стверджують, що упаковка зроблена так, що залишається надійною і зручною для транспортування навіть якщо в ній залишається пара пляшок. Виймаються ж пляшки і банки з упаковки просто провертаючись в ній.

З огляду на величезнe кількість плівки, яка щорічно використовується для групового пакування напоїв, а тільки в Європі це число складає 60000 - 80000 тонн на рік, картонна упаковка LitePac здатна практично перевернути ринок впакування напоїв. Матеріал LitePac Top є таким, що повністю переробляється. Але крім явної екологічної користі нова упаковка принесе виробникам ще й економічні вигоди. Так розробники стверджують, що при упаковці напоїв в LitePac Top спостерігається економія електроенергії до 92% в порівнянні з упаковкою в термозбігову плівку. Істотно зменшуються і умовні викиди СО2.

Ну і нарешті, використання такої екологічної упаковки позитивно позначиться на іміджі використовуючої її компанії, оскільки виправдовує очікування покупців і їх бажання брати участь в скороченні відходів з пластика.

Використано матеріали сайту karlknauer.com