Таке досить незвичне і революційне пакувальне рішення пропонує своїм клієнтам британська компанія Garçon Wines. Ще пару років тому вони запатентували плоску пляшку для вина, повністю зроблену з переробленого ПЕТ і придатну для подальшої переробки. Зараз компанія активно просуває свою інновацію в Європі, США і Австралії.

Органомічность форми в поєднанні з екологічністю матеріалу робить ці пляшки досить привабливими для такої консервативної області як виробництво вина. Розберемо переваги докладніше.

Плоска форма при збереженні початкового об'єму більш зручна для транспортування і зберігання. Одна плоска пляшка займає набагато менше місця в порівнянні з традиційною круглою. А значить на полицю супермаркету, бару і навіть холодильника можна поставити більше пляшок. Крім того, незвичайна форма привертає увагу клієнта, який крім усього ще й повністю бачить всю інформацію про товар на етикетці. І, нарешті, матеріал ПЕТ, робить пляшку менш крихкою і безпечнішою.

Слід зауважити, що в Європі вже досить давно використовують пластикові пляшки для розливу вин. Але тільки до цього вони були традиційної круглої форми. І звичайно, це перша пляшка подібної форми зроблена з переробленого ПЕТ. Що піднімає її на рівень вище по екологічності. А також робить більш зручною для подальшої переробки. Нарешті, використання в якості матеріалу ПЕТ, робить цю пляшку легшою. Вага однієї порожньої пляшки Garçon Wines всього 63 г, в той час як традиційні скляні важать в рази більше.

Багато виробників вин Європи вже оцінили переваги плоских ПЕТ пляшок компанії Garçon Wines. А вина в них можна купити не тільки в супермаркетах Британії, але і в інших країнах, а також на онлайн-платформах, включаючи всесвітньо відомий Amazon.

Використано матеріали сайту garconwines.com.