Компанія KIEFEL GmbH, один з провідних виробників пакувального обладнання в Європі, цього літа представила нову термоформувальне машину NATUREFORMER KFT 90, яка виготовляє різні упаковки з целюлози. Однак зовні і за своїми властивостями ця упаковка практично не поступається пластику.

«Поверхня наших виробів настільки гладенька, що тільки професіонал може відрізнити їх від пластику» - заявляє Ервін Вабніг, керівник відділу термоформования волокна в Kiefel. Це можуть бути упаковки самого різного призначення: контейнери для харчових продуктів, медичні вироби, квіткові горщики і навіть одноразовий посуд. Незважаючи на використання целюлози, упаковка відрізняється водонепроникністю, здатністю витримувати підвищені температури і привабливим зовнішнім виглядом.

Все це досягається з одного боку технологією, що не ушкоджує волокна паперової маси і підвищує якість виробу, а з іншого боку різними добавками до сировини. На виході ж виходить відмінна упаковка, повністю придатна для вторинної переробки.

Нагадаємо, що вже дуже багато великих компаній серйозно стурбовані проблемою пластикового сміття і вкладають великі кошти в розробки екологічних упаковок, що повністю розпадаються в природі або придатні для подальшої переробки. І пакувальна машина Kiefel ще один крок в цьому напрямку. Перші такі машини будуть доставлені замовникам вже в цьому році.

Використано матеріали сайту kiefel.com