За час, що пройшов з моменту відкриття пластиків, людина придумала таку кількість їх застосування, у тому числі в упаковках, що здається замінити їх скрізь ніколи не вдасться. Однак, виявляється, якщо ту ж людину поставити в жорсткі рамки умов, то її кмітливість і фантазія здатні багато на що.

Зайвим доказом цього є досить несподівана розробка професора Райана Робінсона, засновника компанії Aeropowder. Він задумався над природними термоізоляційними властивостями пір'я і як його можна застосувати до упаковки. І виявилося, що таки можна! Розробка професора Робінсона називається PluumoPlus. Це термоізоляційний матеріал, що відповідає за своїми характеристиками широко поширеному пінополістиролу, але створений повністю з природного матеріалу.

В основі його використовується звичайнісіньке пір'я, яке найчастіше є відходами інших виробництв. Ці пір'я попередньо обробляють для дотримання гігієни, а потім їх перетворюють на безперервне текстильне полотно. Після різання за відповідними розмірами листи обертають у плівку на основі крохмалю і отримують вже власне термоізоляційні вкладиші PluumoPlus.

Розробка призначена насамперед для медичної та біологічної галузей, але може бути використана практично у будь-якому холодовому ланцюгу.

У подальших планах компанії Aeropowder розробка акустичних панелей та інших будівельних ізоляційних матеріалів.

Використані матеріали сайтів pluumoplus.com, aeropowder.com, packagingeurope.com.