Один з найбільших виробників целюлозної продукції, шведсько-фінська компанія Stora Enso зовсім недавно представила світовій спільноті свою нову екологічну розробку в галузі захисної та термоупаковки. Це два різновиди піноматеріалів, виготовлених на основі деревини та повністю придатних до переробки або компостування.

Пропозиція Stora Enso складається з Fibrease™ від Stora Enso та Papira® від Stora Enso. Обидві піни володіють універсальними технічними характеристиками та екологічністю, і клієнти можуть вибрати відповідну піну в залежності від своїх конкретних вимог до упаковки.

Fibrease – це м'який, але еластичний матеріал із властивостями, що нагадують піну з ефектом пам'яті. Він має високу термоізоляцію і відмінно підходить для термоупаковки, наприклад, при онлайн-продажі продуктів та доставці ліків. Цей піноматеріал вже запущено компанією у відкритий продаж.

Papira® від Stora Enso являє собою жорсткий, але гнучкий пінопласт, який забезпечує високий захист від ударів і є прекрасною альтернативою полімерним пінам, таким як поліетилен (PE), полістирол (EPS) і поліуретан (PU). Papira розроблена для оптимального захисту крихких та дорогих споживчих товарів, таких як електроніка чи промислове обладнання. На даний момент цей піноматеріал лише запускається компанією у виробництво.

Обидва матеріали виготовляються на біологічній основі та повністю придатні до переробки як звичайний папір або картон.

Використано матеріали сайту storaenso.com.