Дуже багато всесвітньо відомих компаній змінюють для своїх товарів пластикову упаковку на паперову, яка придатна для подальшої переробки та використання. Продукти харчування не стають винятком.

Про переведення своєї марки локшини швидкого приготування Pot Noodle на паперове пакування повідомляє компанія Unilever. Зараз поки що випущена пробна партія, яка вже з'явилася в супермаркетах Tesco. Однак, можна сміливо припустити, що при позитивному відношенні покупців до нової упаковки, випуск не обмежиться пробною партією, бо це дозволить компанії скоротити використання пластику до 4000 т на рік. Компанія стверджує, що один ультратонкий шар пластикової плівки, нанесений для забезпечення бар'єрного захисту, збереження свіжості інгредієнтів та захисту паперу від пошкодження водою, ніяк не впливає на можливість вторинної переробки упаковки. А переробляти її можна як звичайний картон чи папір.

Упаковка відомих чіпсів Pringles тепер також стала придатною для подальшої переробки. Сталева основа, вбудована в попередні варіанти туб, була замінена альтернативою паперового волокна, яка приклеєна до нижньої частини упаковки. І тепер після зняття з туби пластикової кришки вона стала придатною для подальшої переробки як картон. Компанія збирається найближчими роками внести відповідні технологічні зміни на всіх своїх заводах у Європі.

Таким чином, хоч і не швидко, але виробники знаходять варіанти зробити упаковку своїх товарів безпечнішою для довкілля та більш циклічною для економіки.

Використані матеріали сайту packagingeurope.com.