Як наші читачі змогли помітити, останні два-три роки загальні тенденції розвитку пакувальної промисловості спрямовані на суттєве зменшення, а де можна і на відмову від пластикових упаковок. Все більший розвиток отримують упаковки з біорозкладних-компостованих пластиків або з паперових волокон.

Сьогодні ми розповімо про розробки американської компанії HexcelPack, яка представляє свій спеціальний амортизуючий папір HexcelWrap. Компанія не нова, як і технологія – наступного року HexcelPack відзначить свій 10-річний ювілей. Однак попит на технологію, що дав суттєвий поштовх до розвитку компанії, з'явився порівняно нещодавно.

Зараз компанія представляє кілька пакувальних рішень на основі своєї технології HexcelWrap, здатних повністю замінити звичну пластикову плівку більш екологічним матеріалом. Це не тільки власне рулони спеціального паперу та обладнання, що дозволяє зручно упаковувати товари в цей папір, а й розробки для пакування піддонів та поштові конверти. Існують рішення і для пакування великогабаритних предметів.

Усі свої розробки компанія має намір представити на виставці Pack Expo у Лас-Вегасі, яка проходитиме 11-13 вересня цього року. Але вже зараз представник компанії говорить про попит на їхню продукцію, що швидко зростає, і підвищений інтерес до неї від найбільших світових брендів.

Використані матеріали сайтів hexcelpack.com, packaginginsights.com.