Ми вже писали раніше про посилення законодавства, спрямованого на боротьбу з одноразовими пластиками у Європі. Багато країн запровадили додаткові податки на одноразові пластикові форми для пакування продуктів харчування, деякі заборонили їх використання. Все це змушує виробників пакувальних рішень шукати альтернативні матеріали для пакування.

Таких варіантів з'являється дедалі більше. Нещодавно свою нову розробку представила ізраїльська компанія TIPA. Там виготовили контейнер для продуктів із целюлозних волокон, отриманих із сільськогосподарських відходів після вирощування рису. Він призначається для пакування овочів, фруктів, хлібобулочних виробів. Також виробник заявляє про можливість пакувати гарячі страви та використовувати цей контейнер як упаковку для готової їжі на винос. За його заявами готова їжа здатна зберігатись у такому контейнері до 48 годин.

Новий контейнер підлягає переробці як звичайний папір або компостуванню, причому навіть в домашніх умовах. Технологію можна вважати альтернативою звичайній целюлозі, виготовленої з деревини. Також передбачається, що вона допоможе зменшити викиди від спалювання сільськогосподарських відходів.

Своєю розробкою TIPA з одного боку дає можливість додаткового доходу фермерам, з другого – альтернативний та екологічний варіант упаковки відразу для кількох сфер торгівлі продуктами харчування.

Використані матеріали сайтів packagingeurope.com, tipa-corp.com.