Європейські виробники пакувальних матеріалів продовжують анонсувати екологічні рішення, що можливо переробляти. На цей раз про свою розробку оголосила компанія AR Packaging, яка представила свої бар'єрні лотки для пакування готових страв і охолоджених харчових продуктів в модифікованому газовому середовищі, виготовлені з картону, тим самим продовживши тему широкого використання паперу в упаковці.

Нова розробка здатна повністю замінити звичні нам пластикові лотки, в які пакують свіжі м'ясо, риба, морепродукти і готова їжа, яка потребує лише розігріву. Представлений лоток зроблений з картону, поверх якого всередині покладена бар'єрна плівка, що легко відділяється потім для переробки. Запечатується лоток також плівкою, яка легко знімається та підлягає переробці. Виробник заявляє, що зазначені плівки забезпечують достатні бар'єрні властивості для зберігання продуктів.

Лотки TrayLite®, а саме так називається ця розробка, відмінно переносять нагрівання. Всі використовувані плівки легко відокремлюються від картону і кожна зі складових лотка підлягає переробці в стандартних лініях. Крім того, використання картону як основного матеріалу, робить можливим двосторонній друк на даній упаковці і збільшує її інформативні можливості. І нарешті, ще одна важлива перевага - TrayLite не вимагає ніяких змін в існуючих пакувальних лініях, прекрасно працюючи зі стандартним обладнанням по упаковці в модифікованому газовому середовищі.

Використано матеріали сайтів packagingeurope.com, ar-packaging.com.