Компанія St. Johns Packaging спільно з SABIC і Allied Bakeries оголосили про успішне комерційний запуск першого в світі пакета для пакування хліба, виробленого з використанням великого відсотка вдруге переробленого пластику. Хліб в подібних пакетах надійшов у продаж в супермаркети Великобританії.

Пакети виробляються компанією St. Johns Packaging і на 30% складаються з перероблених поліетиленів, що поставляються компанією SABIC. SABIC, працюючи з передовими технологіями вторинної переробки, перетворює використаний і змішаний пластик в піролізне масло, яке потім використовується для виробництва нових полімерів тієї ж чистоти і якості, що і традиційні первинні пластмаси.

В подальшому ці пакети для хліба також можна відправити на вторинну переробку. «Ми хочемо, щоб всі в Великобританії знали, що пакети для хліба можна і потрібно переробляти.» - каже Кріс Крейг, спільний керуючий директор Allied Bakeries. При цьому він підкреслює, що необхідно вводити переробку м'яких пластмас, щоб з них можна було отримати матеріал для таких проектів, як представлений пакет для хліба, і що можливий дефіцит м'якого переробленого пластику.

Нагадаємо, що з квітня 2022 року Великобританія вводить податок на упаковку з первинного пластику і з пластика, що містить менше 30% перероблених матеріалів. Що безумовно завдасть відчутного удару по багатьом британським компаніям і стимулює їх для розробки альтернативних рішень упаковки.

Використано матеріали сайтів sjpack.com, packaginginsights.com.