Продовжуючи тему змін привнесених законодавством в використання одноразового посуду, зокрема відмови від пластика і використання матеріалів, що переробляються, слід розповісти і про інновації американської компанії World Centric, яка зовсім недавно представила новітнє покриття для одноразового посуду з волокна.

Це натуральна, 100% рослинна і повністю компостована альтернатива поліфторалкільним речовинам (PFAS), які найчастіше і використовуються для створення маслостійкого покриття одноразового посуду з паперового волокна і картону.

Чим взагалі комусь завадив PFAS, запитаєте Ви. Справа в тому, що PFAS - хімікати відносяться до токсичних речовин, небезпечних для здоров'я людини. Вони практично не розпадаються, потрапляючи в навколишнє середовище, мають властивість накопичуватися в ґрунтах, воді та живих організмах, включаючи людину. І ці речовини виявляються в харчових продуктах, які були упаковані в матеріали, що містять PFAS, оброблені обладнанням, в якому використовується PFAS, або вирощені в забруднених PFAS грунті або воді. У 2019 року в Палату представників США був внесений законопроект, що передбачає заборонити використання PFAS в будь-яких предметах, що стикаються з харчовими продуктами, включаючи упаковку, посуд і обладнання для переробки харчових продуктів.

Саме тому, розробка компанії World Centric, що пропонує альтернативне і повністю натуральне покриття для одноразового посуду і упаковки, викликала великий інтерес в США. Рішення World Centric Leaf +, що складається з повністю натуральних інгредієнтів на 100% рослинній основі, являє собою інновацію, яка не вимагає використання PFAS або PLA для досягнення стійкості до впливу масел при високих температурах. Продукти World Centric Leaf + забезпечують стійкість до масел і жирів для багатьох типів харчових продуктів з температурами до 93 ° за Цельсієм.

Нове рішення Leaf + пройшло всі тести на компостуємость відповідно до стандартів ASTM і знаходиться на розгляді для сертифікації третьою стороною. Очікується, що одноразовий посуд і упаковка з цим покриттям стане доступною в Північній Америці вже до кінця цього року.

Використано матеріали сайтів worldcentric.com, posudka.ru.