На ринку упаковки Євросоюзу з'являється все більше різних варіантів пакувальних матеріалів, максимально придатних для вторинної переробки. Безперечно, насамперед це пов'язано з посиленням законодавчих норм та розробкою Регламенту з упаковки та пакувальних відходів, щодо правил якого вже розгорілося чимало суперечок.

Ось і нещодавно компанія Südpack представила свої нові пакувальні плівки. Їх особливістю є те, що плівка створена з мономатеріалу (поліпропілену) і має дуже хороші термостійкі властивості, що уможливлює упаковку в неї гарячого продукту і пастеризацію. Насамперед ця плівка орієнтована на створення з неї пакетів типу «дой-пак» і пакування рідких чи пастоподібних продуктів типу фруктового пюре. У поєднанні з носиком пакета, який у компанії також пропонують робити з поліпропілену, на виході отримуємо упаковку, що повністю переробляється.

Пакети з цієї плівки можна виготовляти на стандартних пакувальних машинах. Крім того, компанія пропонує свою високопродуктивну машину для виробництва пакетів із неї. Є можливість додавання до плівки необхідних для вашого товару додаткових бар'єрних властивостей, наприклад, від ультрафіолетового випромінювання, кисню або водяної пари.

Своє комплексне рішення, що складається з поліпропіленової плівки, що переробляється, носиків і пакувальної машини, компанія Südpack позиціонує як «сильну альтернативу» традиційним матеріалам з точки зору як стійкості, так і продуктивності.

Використані матеріали сайтів suedpack.com, packaginginsights.com.