Ще в 2018 році компанія Nestle, що є однією з найбільших європейських компаній харчової промисловості, заявила про свої наміри створити для своєї продукції упаковки, які були б придатні для переробки або повторного їх використання.

Крім цього компанія активно виступає за використання для пакування переробленого пластику.

Розуміючи всі складнощі якісної переробки пластику, яка б дозволяла використовувати його для подальшого пакування харчової продукції, компанія виділяє кошти для розробок інновацій по переробці пластику, а також на закупівлю так званого вторинного пластика для своїх упаковок.

Це далеко не перша інвестиція Nestle в розвиток майбутнього упаковки, спрямованого на підвищення її екологічності та максимальної переробки.

У вересні 2019 року компанією було відкрито перший Інститут по розробці пакувальних матеріалів. На даний момент цей інститут зосереджений на наступних напрямках розробок: упаковка багаторазового використання, спрощені і перероблені пакувальні матеріали, захисний папір підвищеної ефективності. З огляду на активну позицію Nestle в боротьбі із забрудненням пластиковими відходами, найімовірніше найближче майбутнє поставить перед Інститутом й інші завдання.

«Пластик не повинен потрапляти на звалища або полігони для захоронення сміття», - зазначив Марк Шнайдер, головний виконавчий директор Nestle. «Зробити перероблений пластик безпечним для використання в пакуванні харчової продукції - складне завдання для галузі. Тому, крім мінімізації використання первинного пластику і збору пластикових відходів, ми хочемо «замкнути коло» і зробити більшу кількість пластиків такими, що переробляються. Ми робимо конкретні кроки для формування ринку вторинного пластика і стимулюємо інновації в пакувальній промисловості. Ми запрошуємо партнерів приєднатися до нас на цьому шляху».