Розробка, про яку ми зараз розповімо, вже не нова, але однозначно варта уваги. Насамперед через все більшу кількість практичних випробувань і можливостей застосування, що розширюються.

Vidre+ - це продукт польської компанії Fresh Inset, невелика наклейка, що дозволяє суттєво збільшити термін зберігання та свіжий вид овочів, фруктів та зелені. Наклейка містить речовину 1-MCP, що використовується в плодоовочевій промисловості для уповільнення процесу дозрівання. Після наклеювання Vidre+ ця речовина починає виділятися та пом'якшує дію етилену, що відповідає за дозрівання продукту. Термін зберігання у цьому випадку значно збільшується. Для різних продуктів він, звичайно, буде різним, але, наприклад, за останніми дослідженнями термін зберігання руколи збільшився на 24 дні, а шпинату на 10 днів. Зважаючи на те, що зелень сама по собі зберігається дуже недовго, цифри вражають.

Наклейки можуть розміщуватись як усередині упаковки, так і безпосередньо наклеюватися на сам продукт. А для їх використання не потрібне жодного додаткового обладнання. Як не потрібно і особливих умов зберігання для продуктів із цими наклейками. Випробування вже було проведено на великій кількості овочів та фруктів, і навіть на грибах, а тепер і зелені. І в кожному випадку результат був дуже високий.

Vidre+ вже працює на ринках Південної Америки і очікує на остаточне схвалення регулюючих органів у Північній Америці, Європі та Азії. Ця технологія приклад того, як невеликий шматочок паперу здатний значно скоротити кількість харчових відходів.

Використані матеріали сайтів freshinset.com, packaginginsights.com.