Технологія пакування в модифікованому газовому середовищі відома і існує досить давно. Проте останніми роками вона отримує «друге дихання» і починає досить швидко розвиватися. З чим пов'язані такі суттєві зміни?

Насамперед уточнимо, що дана технологія пакування відмінно підходить продуктам, що швидко псуються, типу м'яса, риби, фруктів, овочів і т.д. Причому доведено, що пакування в МГС довше зберігає продукт свіжішим, ніж просте вакуумування. І саме збільшення термінів придатності, а також другою мірою збереження більш привабливого зовнішнього вигляду продукту, підштовхнуло зараз багатьох виробників повернутися або перейти з вакууму на МГС.

Згідно зі статистикою ООН, щорічно через термін придатності, що минув, викидається близько 30% продовольства у світі. І все це на тлі глобальної продовольчої кризи, що насувається, пов'язаної спочатку з пандемією, а тепер із війною в Україні. Збільшення термінів придатності стало для виробників нагальним завданням, впоратися з яким і може допомогти технологія пакування в МГС.

На жаль, технологія не ідеальна і має низку недоліків. Проте попит народжує пропозицію. І зацікавленість виробників, що збільшилася, до пакувального обладнання з МГС змусила у свою чергу виробників цього обладнання шукати шляхи вирішення відомих проблем. Наразі йде робота над створенням гібридної упаковки (наприклад, лотків на паперовій основі з пластиковим внутрішнім шаром), що підходить для MГС. Також проводяться роботи з впровадження упаковок з мономатеріалів, які уможливлюють їх переробку. З другою проблемою, пов'язаною з технологією: нижчою продуктивністю, порівняно із звичайним вакуумуванням, виробники обладнання також намагаються боротися і не безуспішно.

А поки нові рішення тільки в розробці, радимо звернути увагу на обладнання з пакування в МГС, яке пропонується нашою компанією. Для нашої країни ця технологія також актуальна, особливо в умовах логістики, що дуже ускладнилася, яка робить питання термінів придатності дуже гострим.

Використані матеріали сайту packaginginsights.com.