Так, саме так. Незабаром світ побачить батончики Mars, Snickers та MilkyWay упакованими не в традиційні пластикові плівки, а в паперову обгортку. Щоправда, для початку це станеться тільки в Австралії. Але...

Mars Wrigley Australia вже зовсім скоро, а саме з квітня 2023 року, планує перевести більшу частину свого асортименту шоколадних батончиків, що продається в Австралії, на паперову обгортку. Яку потім можна буде переробляти разом із іншим папером.

Паперову упаковку для батончиків надає компанія Amcor і, заради справедливості, слід зазначити, що певний відсоток пластику в ній все ж таки присутній. На папір нанесений дуже тонкий пластиковий бар'єр, що забезпечує безпеку якості та свіжості продукту, друку та чорнил для маркування. Однак, представник Mars Wrigley стверджує, що ця незначна кількість пластику ніяк не вплине на можливість переробки упаковки саме як паперової.

Чи буде рішення про зміну упаковки для батончиків локальним і тільки для Австралії або компанія піде далі у своїх планах, найімовірніше стане зрозуміло вже після перших місяців появи новинки у продажу. Сміємо припустити, що якщо покупці схвально зустрінуть цю ініціативу, то компанія не відмовиться від такого суттєвого покращення своєї репутації та зробить рішення більш глобальним.

Крім цього висловимо ще одне припущення. З великою ймовірністю компанія не захоче йти на суттєві витрати, пов'язані зі зміною пакувального обладнання як наслідком зміни упаковки. А значить, новий папір для цієї упаковки підходить для використання в пакувальних машинах типу «флоу-пак», як наприклад ця. І можливе її застосування для інших пакувальних рішень.

Використані матеріали сайту packagingeurope.com.