Німецька компанія KHS є одним зі світових лідерів з випуску автоматизованих установок з розливу і подальшого пакування різних напоїв. Компанія постійно працює над вдосконаленням своїх розробок і останнім часом багато уваги приділяла можливості зробити упаковку найбільш екологічною при найменших витратах на переустановку обладнання безпосереднім виробником.

Результатом досліджень компанії стала можливість групового пакування банок в паперову упаковку з картонним піддоном замість термозбіжної плівки. Причому, щоб перейти на новий, більш екологічний, вид пакування виробникам напоїв не потрібно закуповувати оновлене обладнання, а можна переобладнати вже наявне просто адаптувавши певні модулі.

Перехід на нову упаковку відкриє для виробників напоїв і нові можливості. Карл-Хайнц Клумпе, менеджер по напрямку упаковки KHS, який презентував нову технологію, сказав: «З одного боку, папір більш сприятливий для навколишнього середовища, ніж плівка, наприклад, з точки зору забруднення океану. Папір же розкладається в навколишньому середовищі протягом декількох тижнів. З іншого боку, нова система допомагає скоротити кількість пакувальних матеріалів. На відміну від картонних коробок або плівок на лотках, система дозволяє використовувати тонкий папір в поєднанні з плоским щільним листом з гофрокартону. Міцність упаковки залишається незмінною.» Більш того, за твердженнями компанії KHS, нова технологія економічніша в енергоспоживанні, а витрати на пакування скорочуються на 15% в порівнянні з пакуванням в картонні коробки і не перевищують витрат на термозбіжну плівку.

Розроблена в KHS технологія - це ще одна альтернативна екологічна упаковка, яка найближчим часом здатна замінити звичні нам, але вкрай шкідливі, термозбіжні плівки.