Так-так, Ви все правильно прочитали. А вся справа в новітній розробці швейцарської компанії Migros, яка представила на ринок CoffeeB або Coffee Ball. Це маленька кулька пресованої кави, яка покрита тільки захисним шаром Delica, запатентованим у всьому світі.

Цей захисний шар не тільки надає кульці кави стабільності, але й утворює бар'єр, що запобігає втраті аромату. Як і кава цей захисний шар має натуральне походження. У результаті одержуємо повністю компостовану в домашніх умовах кавову капсулу.

Систему CoffeeB доповнюють кавомашини CoffeeB Globe із запатентованою технологією заварювання. Вони, до речі, також в основному зроблені з перероблених матеріалів і є модульною конструкцією, в якій будь-який елемент можна замінити, а саму машину відремонтувати. При цьому вартість CoffeeB цілком порівнянна з вартістю кавомашини та кави інших компаній-виробників.

На даний момент безвідходну кавову систему CoffeeB можна вже купити у Швейцарії та Франції. Весною 2023 року компанія планує вихід на ринок у Німеччині. Однак на цьому Migros зупинятись не збирається. Представники компанії вже заявляють про великий інтерес до розробки та від більш далеких ринків. А враховуючи можливості досить великої економії алюмінію і пластику на тлі екологічного руху, що все більше набирає обертів, сміємо припустити, що у компанії Migros не буде браку у продажах.

Використані матеріали сайту corporate.migros.ch.