Американська корпорація Keurig Dr Pepper, один із найбільших виробників напоїв у світі, представила свою новітню розробку на ринку кави. Це капсула з кавою K-Rounds, яка не містить пластику або алюмінію, і система заварювання цих капсул - Keurig Alta.

Капсула буде являти собою спресовану мелену каву із захисним покриттям на рослинній основі, що зберігає її смак і аромат. Основою покриття є альгінат. Для нових капсул розроблена і нова кавомашина, що дозволяє готувати різні варіанти гарячої і холодної кави.

Розробка нових капсул стала результатом як багаторічних власних досліджень компанії, так і купівлі безстрокової ліцензії у компанії Delica Switzerland на її запатентоване покриття на рослинній основі та процес його нанесення. Тепер Keurig має ексклюзивні права на використання цих технологій у США, Канаді та Мексиці.

Нові капсули дозволять готувати каву як під високим тиском - для еспресо та інших напоїв на його основі, так і під низьким - для холодної або гарячої краплинної кави. Капсули будуть випускатися різного розміру для різних типів кавових напоїв та маркуватимуться спеціальним кодом. Кавомашина Keurig Alta, зчитуючи цей код, автоматично визначатиме потрібний тиск та профіль екстакції, необхідні для отримання максимально смачного напою.

Очікується, що після використання нові капсули можна викинути як звичайну кавову гущу. Зараз компанія працює над процесом їх сертифікації як компостованих.

На даний момент Keurig планує проведення етапу бета-тестування нової системи, що поєднує розроблені капсули та кавоварку, і якраз набирає бажаючих для його проведення. Перший етап тестування має розпочатися вже восени цього року. Під час його проведення кожен споживач зможе залишити свій відгук про систему, що дозволить компанії її оптимізувати перед запуском у відкритий продаж.

Використані матеріали сайтів keurigdrpepper.com, packaginginsights.com.