Поки два гіганти, Paboco і Pulpex, працюють над стійким складом і покриттям для пляшок, виготовлених повністю з паперового волокна і мають відповідні захисні властивості, щоб служити упаковкою для різних, можливо хімічно активних продуктів, британський виробник джину Greenall's, виводить на ринок рішення просте та елегантне.

Це також пляшка з картону. Але за своєю суттю це коробка у формі пляшки. Усередині знаходиться вкладка зі вмістом, знайома нам по паках для спиртного. Така пляшка природно повністю і легко переробляється. Після розпивання напою слід розірвати картон та відокремити його від пластиково-фольгованого вкладиша. Після чого обидві частини цієї пляшки вирушають у переробку.

У чому переваги нової упаковки? По-перше, вона екологічно стійка та чудово переробляється, що досить важливо зараз для європейських покупців та продавців. По-друге, нова пляшка вп'ятеро легша за звичайну скляну. Крім цього, обладнання з виробництва таких пляшок можна встановити тут же на підприємстві та не залежати від виробників скляної тари або її повернення. Для виробництва такої паперової пляшки можна використовувати картон після вторинної переробки. Ну і не варто забувати про більш широкі можливості для дизайну упаковки, порівняно з традиційною скляною пляшкою.

У розробці пляшки взяли участь експерти компанії Frugalpac, які, власне, і поставили обладнання для виробництва нових паперових пляшок. У Frugalpac цю пляшку називають Frugal bottle та позиціонують як паперову пляшку для оливкової олії, вина та інших спиртних напоїв.

Вже цієї осені планується, що джин Greenall's у новій упаковці потрапить на прилавки супермаркетів у Європі, Азії та Африці. На даний момент він уже виставляється на продаж у Великій Британії.

Використані матеріали сайтів greenallsgin.com, packaginginsights.com.