Ми вже багато писали про різні розробки, в яких папір повністю або частково замінює пластик. Практично кожна з них має свої плюси та мінуси, що оцінюються переважно фахівцями. Таке різноманіття розробок зумовлене насамперед законодавством ЄС, згідно з яким до 2030 року всі підприємства мають перейти на екологічну або повністю перероблену упаковку.

Однак, незважаючи на різноманіття варіантів, універсальних рішень поки що дуже мало. Тим не менш, новинка від Coveris під загальною назвою MonoFlex Fiber цілком може претендувати на деяку, досить велику, ступінь універсальності. MonoFlex Fiber є цілою лінійкою гнучких пакувальних рішень на паперовій основі як для первинної, так і для вторинної упаковки.

Глобально лінійка ділиться на дві категорії: MonoFlex Fiber Pure – одношаровий функціональний папір, та MonoFlex Fiber – багатошарову структуру з максимальною часткою паперу. Усередині кожної категорії існують ще й підкатегорії зі своїми призначеннями та бар'єрними властивостями.

Незважаючи на багатоваріантність, вся лінійка MonoFlex Fiber заявлена ​​як така, що може бути перероблена в існуючому потоці переробки паперу. І крім того, вся лінійка підходить для використання на вже існуючому устаткуванні, не вимагаючи технологічних змін. Продукти MonoFlex Fiber можна придбати як у вигляді готових пакетів, так і у вигляді рулонних рішень.

Використані матеріали сайту coveris.com.