Канадська компанія Nexe Innovations випустила свою нову суміш еспресо в повністю компостуємих кавових капсулах. Це запатентована технологія компанії, над якою вони працювали останні 6 років. Капсула повністю розпадається за 35 днів. І крім того, ці капсули компанія виробляє за допомогою 3D-друку.

«3D-друк - приголомшлива технологія і я думаю, в майбутньому ми побачимо, як все більше компаній будуть використовувати її для виробництва нових товарів.» - каже Зак Хадсон, головний науковий співробітник Nexe Innovations. За його словами, з'являється все більше нових технологій, наприклад, Digital Light Synthesis, які дозволяють масштабувати 3D-друк для функцій і потужностей великого виробництва.

Сама ідея компостуємих капсул для кави не є новою - пару років тому свою каву в подібних капсулах представила компанія Lavazza. Однак представники Nexe стверджують, що їх капсули відрізняються кращими показниками розпаду, а також більшим обсягом кави, що пакується. Капсули NEXE повністю підходять для використання в популярних кавоварках Nespresso. Вони виготовляються з матеріалу, одержуваного при комбінуванні компостуємих полімерів і рослинних волокон, і повністю розпадаються на натуральні і нетоксичні матеріали протягом 30-35 днів. На даний момент капсули повністю компостуються при обробці на спеціальних підприємствах. Однак компанія працює над можливістю повного розпаду капсул в умовах звичайної компостної ями.

Використано матеріали сайтів nexeinnovations.com, packaginginsights.com та foodingredientsfirst.com.