Досить незвичайну ініціативу запускають у Франції. З початку цього року в багатьох точках роздрібної торгівлі спиртними напоями покупцям буде запропоновано придбати деякі преміальні напої La Maison du Whisky на розлив.

Цю програму виробник спиртного запускає у співпраці з компанією ecoSPIRITS France. Певні спиртні напої поставлятимуться в торгові точки не в традиційних скляних пляшках, а в спеціальних ємностях, які називаються виробником ecoTOTE. І за спеціальною технологією будуть розливатись у пляшки вже безпосередньо покупцем. Для покупця пропонується одноразово придбати скляну пляшку під час першої покупки та для подальших покупок використовувати її же. Багаторазові пляшки спеціальної марки доступні у розмірах тестера 20 CL, 50 CL або 70 CL. Потім можна прикріпити етикетку та дерев'яну кришку до пляшки, на останній з яких нанесений трафаретний логотип ecoSPIRITS, для завершення покупки.

Слід зазначити, що спиртні напої, які продаватимуть у такий спосіб, розроблені спеціально для цієї програми та в лімітованому обсязі. Купити їх у традиційній тарі буде неможливо. А після закінчення вироблених обсягів їх замінять на інші. Початкову лінійку напоїв представляють купажний шотландський віскі, джин, ром та односолодовий віскі.

Використані матеріали сайтів ecospirits.global, packagingeurope.com.